Welkom

Jouw toekomst, onze zorg!

   
Klik op de vlag voor de voorlichtingsfilm van de Sint Jorisschool

Deze website is een kennismaking met de Sint Jorisschool; enerzijds een dynamische, in verandering zijnde school en anderzijds een rustige, kleinschalige en veilige leeromgeving voor leerlingen met leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden.

De Sint Jorisschool realiseert VMBO T onderwijs voor leerlingen die om uiteenlopende redenen niet in staat zijn om binnen een reguliere school met grotere klassen en minder aangepaste individuele zorg te functioneren. Het belangrijkste doel is dan ook dat de leerlingen, met zorg op maat, in staat zijn om succesvol hun schoolloopbaan kunnen doorlopen en vervolgen.

In die zorg op maat zit de kracht van de school. Om dit mogelijk te maken verkrijgt de school extra gelden t.b.v. leerwegondersteuning (lwoo) of maakt gebruik van andere extra financieringsmogelijkheden. In welke hoedanigheid u deze site ook bezoekt; ouder/verzorger, directeur, leerkracht, decaan of leerling, we hopen dat u een goede indruk krijgt van de doelstelling, de opdracht en de werkwijze van onze school.

Voor vragen, opmerkingen en/of meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

De locatiedirecteur, Theus Galesloot


Mededelingen

Burgerschapsactiviteiten
In de eerste weken van december is op een aantal manieren aandacht besteed aan het thema burgerschap. Zo werd aan organisatie Kika €1538,70 sponsorgeld geschonken, werden er ruim 20 zakken Sinterklaas-cadeautjes ingepakt en stond vrijdag 12 december de hele dag in het teken van "Paarse vrijdag". Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Kerstviering vrijdag 19 december
Op vrijdag 19 december is er vanaf 9.15 uur kerstviering in de mentorklas. Daarna lopen we met de klas naar LUX voor de jaarlijkse kerstfilm. Klik op "meer" voor het volledige kerstprogramma.
 meer   

Jorakel 4 op de website
Vanaf vrijdag 28 november kunt u de vierde Jorakel van dit schooljaar downloaden. Klik hiervoor op het knopje "meer". Tevens is de Jorakel per e- mail verstuurd aan alle ouders waarvan het e-mailadres bij de schooladministratie bekend is.
 meer   

Werkweek klas 1 en 2
In de week voor de Herfstvakantie was er werkweek voor klas 1 en 2. Mhr. Faber maakte hiervan een fraai fotoverslag. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Speedate 18-11-2014
Op dinsdagmiddag 18 november kregen al onze 4e klas leerlingen de gelegenheid om zich (al speeddatend) in kleine groepjes te oriënteren op een aantal vervolgopleidingen. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Maatschappelijke stage Klas 3
In de week voor de Herfstvakantie zijn de meeste leerlingen van klas 3 op stage gegaan. Na oefenen in de school en om de school was het nu tijd voor een echte stage buiten de school bij een instelling. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

18 november: Speeddate
Op dinsdag 18 november is er voor klas 4 een speeddate met "oud"leerlingen in de Aula van ons schoolgebouw. Vanaf 13.00 is er inloop en van 13.30 tot 15.00 vindt de speeddate plaats. Na 15.00 uur is er nog een hapje en 'n drankje. Wij wensen alle 4e klassers een leerzame middag toe.

Maandag 10 november Rapportvergadering
I.v.m. de rapportvergadering zijn alle leerlingen maandag 10 november vanaf 11.10 uur vrij. De eerste drie lessen gaan gewoon (aansluitend) door, zonder pauze.

Foto's Werkweek Klas 1
Ook van de werkweek van klas 1 zijn een groot aantal foto's gemaakt door Juffrouw Courbois. Deze zijn te zien onder Publicaties. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

Londenreis klas 4
In de week van 14 t/m 17 oktober waren onze 4e klassers op schoolreis in Londen. Mhr. Maatje maakte hiervan weer een fraaie foto-reportage. Klik op "meer" voor het bekijken van de foto's in hoge resolutie.
 meer   

Schoolexamenweek van 3 t/m 7 november
Van 3 t/m 7 november is er SE1-week voor klas 4. Klik op "meer" voor het volledige SE1-rooster.
 meer   

Programma werkweek 14 t/m 17 oktober
In de week voor de herfstvakantie is er van 14 t/m 17 oktober werkweek voor klas 1 en 2. Klas 3 gaat op maatschappelijke stage en klas 4 heeft dan de Londenreis. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

IQ-onderzoek klas 2
Maandag 13 oktober krijgen de tweede klassen (in de werkweek) tijdens de eerste twee lessen een IQ-onderzoek. Dit is een onderdeel van het determinatieadvies van het ZT. De 2e klassen zijn dan in de lokalen 12, 13 en 14 ingeroosterd.

Corveetaken klas 1 t/m 3
Om de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de leerlingen bij en voor hun school te vergroten, wordt het corvee opgenomen in het Portfolio Burgerschapsvorming. Wat dit inhoudt voor onze leerlingen kunt u lezen onder het kopje "actueel". Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

PTO's voor klas 1 en 2
Inmiddels zijn alle PTO's voor klas 1 en 2 op de website terug te vinden. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

PTA's voor klas 3 en 4
Inmiddels zijn alle PTA's voor klas 3 en 4 op de website terug te vinden. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

Informatieavonden in september
In de maand september zijn er een aantal informatieavonden gepland voor de ouders van onze leerlingen. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Nieuw lesrooster m.i.v. 8 september
I.v.m. een betere afstemming is het klassenrooster m.i.v. 8 september enigszins gewijzigd. Zie hiervoor MAGISTER!
 meer   

Maatschappelijke stage Klas 3
Ook dit schooljaar doen onze 3e klassers weer mee aan de maatschappelijke stage. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Nieuwe versie Magister
Er wordt dit jaar gewerkt met een nieuwe versie van Magister. Iedereen kan gewoon inloggen via de website: stjorisschool.nl en wordt hierbij automatisch doorgelinkt naar Magister 6.0. Wij wensen alle leerlingen heel veel succes in het nieuwe schooljaar.

Diploma-uitreiking 2014
Donderdag 26 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats in de aula van ons schoolgebouw. Maar liefst 30 kandidaten (91 %) mochten hun welverdiende diploma in ontvangst nemen. Mhr. Maatje maakte hiervan een uitgebreide foto- reportage. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

SCHOOLKAMP 2014
Van 26 t/m 28 mei was klas 1 op schoolkamp. Ondanks het slechte weer was de stemming onder de leerlingen en leraren opperbest. Dhr. Maatje was dit jaar toch van de partij om een fraaie fotoreportage te maken van het schoolkamp van klas 1. Voor de uitgebreide fotoreportage klikt u op "meer".
 meer   

Schoolondersteuningsprofiel
Inmiddels is het schoolondersteuningsprofiel (SOP) ook terug te vinden op onze website. Deze vindt u onder Onderwijs --> SOP of u klikt gewoon op "meer".
 meer   

Stuntdag donderdag 17 april
Op donderdag 17 april was er een stuntmiddag georganiseerd door de examenklassen. Deze werd gehouden onder stralende zon op het schoolplein en er werd enthousiast meegedaan aan de immense attributen, zoals een mechanische stier, een 30 m lange hindernisbaan, opblaasvoetbal en een slagbuis-arena en een heerlijke BBQ verzorgd door onze barbecuemeester Mhr. van Haare. Mhr. Maatje was aanwezig om hiervan weer een fraaie reportage te schieten. Klik hiervoor op "meer".
 meer   

Leraren - leerlingen: 8 - 2
Dinsdag 15 april stond het jaarlijkse voetbalduel leraren–leerlingen op het programma. Zoals elk jaar werd deze titanenstrijd georganiseerd in de “Veldschuur” in Malden. Onze 4e klassers waren gebrand op een overwinning en ze hoopten op deze manier op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van het docententeam waar ze vier jaar lang (al dan niet met veel plezier) naar hadden moeten luisteren. Klik op "meer" voor het volledige wedstrijdverslag ....
 meer   

Brochure Passend Onderwijs
Het Steunpunt Passend Onderwijs heeft een uitgebreide brochure uitgebracht over de veranderingen die gaan plaats vinden in de organisatie van het onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Klik op "meer" voor het downloaden van de brochure.
 meer   

Sint Jorisschool bij omroep Nijmegen
Op vrijdag 21 maart was er een cultuurdag voor alle leerlingen van de Sint Jorisschool. Omroep N1 Nijmegen was hierbij aanwezig en besteedde de avonduitzending van vrijdag 21 maart voor een groot deel aan alle activiteiten op de Sint Jorisschool. Klik hieronder op "meer" voor de link naar de uitzending.
 meer   

Fotosite van Mhr. Maatje
Dhr. Maatje is al zo'n 20 jaar “de huisfotograaf” van de Sint Jorisschool. Op deze website zijn hier vele voorbeelden van te zien bij de diverse activiteiten. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

Speeddate Klas 4
Op dinsdagmiddag 12 november kregen al onze 4e klas leerlingen de gelegenheid om zich (al speeddatend) in kleine groepjes te oriënteren op een aantal vervolgopleidingen. Daartoe waren er 15 ex-leerlingen uitgenodigd die kwamen vertellen over hoe ze hun keuze hadden gemaakt, hoe het hen bevalt op het ROC of de Havo, waar ze moeite mee hadden gehad of wat juist gemakkelijk was gegaan. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie en het bekijken van een aantal foto's en een filmpje.
 meer   

E-mailadres van school voor leerlingen.
Alle leerlingen van het Sint Jorisschool krijgen volgende week een e- mailadres van school. Het e-mailadres ziet er als volgt uit: “leerlingnummer”@leerling.stjorisschool.nl en is via internet altijd en overal bereikbaar. Dit heeft de volgende voordelen: • Leerlingen hebben voortaan een eigen e-mailadres en zijn altijd bereikbaar, voor elkaar en voor docenten. • Privé e-mailadressen en wijzigingen daarvan hoeven niet meer door de leerlingen doorgegeven te worden aan docenten en de administratie. • E-mail is, mits er op de computer een internetverbinding aanwezig is, overal bereikbaar, • Deze mailadressen zijn in beheer van Sint Jorisschool zodat, indien nodig, systeembeheer de wachtwoorden kunnen resetten. Per 1 oktober a.s. correspondeert de school alleen nog via dit e-mail adres met leerlingen en niet langer via hun privé e-mail adres. Ook de berichten uit Magister worden dan naar dit mailadres verzonden.

Foto's in groter bestandsformaat
Op de website vindt u een selectie foto's van allerlei schoolactiviteiten. Om de meer uitgebreide reportages te kunnen zien in een groter bestandsformaat kunt u terecht op de site van Mhr. Maatje. Klik hiervoor op onderstaande link.
 meer   

Invaren van de Oversteek
Op zaterdag 20 april werd De Oversteek, de nieuwe Stadsbrug van Nijmegen, ingevaren. De Sint Jorisschool was erbij. Werden de schilderingen de dag daarvoor al groots in de Gelderlander aangekondigd, nu konden de vele aanwezige Nijmegenaren de schilderingen in het echt bewonderen. En er zo'n prachtig setje kaarten van kopen. Het was hartverwarmend om zovele positieve en ook bewonderende reacties te krijgen van zoveel mensen. Een zeer geslaagde verkoopactie. Met als beloning op het eind een heerlijke pizza! Klik op "meer" voor de foto's.
 meer   

Sint Joris met de Oversteek op RTV Nijmegen
Op dinsdag 9 april ging de kaartenactie ten behoeve van Stichting Gast van start. RTV Nijmegen deed hier in haar dagjournaal verslag van. Ook mochten leerlingen het weerbericht presenteren. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Sint Jorisschool does the Harlem Shake!
Leerlingen van de Sint Jorisschool te Nijmegen gaan uit hun dak op de Harlem Shake. Klik hieronder op "meer" om het YouTube-filmpje te bekijken.
 meer   

De Overstap
Om te voorkomen dat jongeren bij de overstap VMBO-MBO buiten de boot vallen, heeft de St. Jorisschool zich aangesloten bij het project ‘De Overstap’. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Hulpmiddelen voor dyslectici
Bij Dedicon zijn een aantal gratis hulpmiddelen te verkrijgen. Klik hiervoor op "meer".
 meer   

Digitale post/e-mailadres ouders
Ook een deel van onze papieren post zal vervangen worden door digitale toezending aan het bij ons bekende e-mail adres van de ouders/verzorgers. Om dat te kunnen doen willen we graag beschikken over het e-mail adres van de ouders/verzorgers. Wilt u daarom het e-mail adres aan ons doorgeven d.m.v. het formulier wat u hieronder kunt vinden bij "Downloads".
 meer   

Sint Jorisschool als gezonde school
Op de website van de GGD is een artikel te vinden over de Sint Jorisschool als gezonde school. Hierin worden een aantal voorbeelden genoemd van de manier waarop hier op school aandacht besteed wordt aan het creëren van een gezond leefklimaat voor onze leerlingen.
 meer   

St. Jorisschool wint aanmoedigingsprijs!
De Sint Jorisschool heeft een landelijke aanmoedigingsprijs gewonnen in het kader van het project “Leerkracht aan Zet”.
 meer   

  Recente activiteiten 
   
  Londenreis 2014
 
   
   
  Werkweek 2014 Klas 1
 
   
   
  Diploma-uitreiking 2014
 
   
   
  Schoolfeest juni 2014
 
   
   
  Stuntdag 2014
 
   
   
  Cultuurdag Geen Verschil
 
   
   
  Open dag 2014
 
   
   
  Deze week 
 
vrijdag 19 december
• Kerstviering
 
   
 Sint Jorisschool   Heijendaalseweg  45   6524 SE   Nijmegen   T:024-3235175   F:024-3240355   E:info@stjorisschool.nl