Welkom

Welkom op de Sint Jorisschool 

Op deze website maakt u kennis met de Sint Jorisschool.
Een school voor leerlingen die met aanvullende ondersteuning in staat worden geacht om het VMBO-T diploma te behalen.
De kracht van de school wordt gevormd door de kwaliteit van de ondersteuning in een kleinschalige en veilige leeromgeving. We behalen uitstekende leerresultaten met leerlingen die in meerdere opzichten kwetsbaar zijn.
                   

Op maandag 26 januari jl. is de Sint Jorisschool door minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Sander Dekker van OCW benoemd tot excellente school.  Met het predicaat "Excellente School" geeft het Rijk erkenning en waardering aan scholen met zeer goede leerresultaten en bijzonder positieve aandacht voor zorgleerlingen.
Deze bekroning volgt kort op het Kwaliteitszegel dat onlangs werd toegekend aan de Sint Jorisschool door de Keuzegids, de onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De Keuzegids plaatst de Sint Jorisschool daarmee bij de beste scholen voor VMBO-T van Nederland. De Keuzegids is gebaseerd op de opbrengsten- en resultaat gegevens van de Onderwijsinspectie en van Scholen op Kaart (Vensters voor verantwoording).
De Sint Jorisschool is erg trots op dit resultaat en ziet het als een erkenning en bevestiging van onze manier van werken met leerlingen met uiteenlopende extra ondersteuningsbehoeften.

Voor ons vormen onderwijs en individuele ondersteuning een onlosmakelijk geheel.
De kleinschaligheid maakt dat niet alleen leerresultaten optimaal zijn.
Ook is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling in deze cruciale levensfase (burgerschap, cultuur en vakoverstijgende vaardigheden).
Kiest u voor de Sint Jorisschool, dan kiest u voor een school met gespecialiseerde docenten en begeleiders.
Ik hoop dat u via deze website een goede eerste indruk krijgt van de school.
Voor vragen, opmerkingen en/of meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

De locatiedirecteur,
Theus Galesloot


Mededelingen

Rekentoets klas 3 op dinsdag 2 juni
Op dinsdag 2 juni doen alle 3e klassers mee aan de pilot-versie van de rekentoets. In het examenjaar 2015-2016 gaat de uitslag van de rekentoets meetellen in de zak-slaagregeling. Klas 3A maakt de toets in het 1e en 2e lesuur en klas 3B maakt de toets in het 3e en 4e uur. Wij wensen alle leerlingen hierbij veel succes!

Herkansing rekentoets klas 4
Dinsdag 2 juni is er nog 'n laatste mogelijkheid om de rekentoets te halen of te verbeteren. De rekentoets wordt dinsdag 2 juni afgenomen van 13.30 tot 15.00 uur in lokaal 03. Aangezien alle eindexamenkandidaten de toets reeds gemaakt hebben is het niet verplicht om hier aan deel te nemen en telt de rekentoets niet mee in de zak-slaagregeling. Kandidaten die willen meedoen aan de herkansing dienen zich vóór vrijdag 29 MEI 12.00 uur op te geven bij dhr. Hofstra.

Uitslag examens komen later !!!
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijkt nu dat de Normen voor tijdvak 1 en tijdvak 2 dit jaar later bekend gemaakt worden. De uitslag voor tijdvak 1 is verschoven naar donderdag 11 juni en de uitslag van tijdvak 2 wordt pas op vrijdag 26 juni bekend gemaakt. Dit betekent dat de mentoren de examenuitslag pas op 11 juni (omstreeks 17.00 uur) aan onze eindexamenkandidaten bekend kunnen maken. Leerlingen met een herexamen krijgen deze uitslag op vrijdag 26 juni. Dit betekent ook dat de diploma-uitreiking op zal schuiven. Voorlopig staat deze nu gepland voor vrijdag 26 juni 18.30 uur (onder voorbehoud). Na Pinksteren ontvangen de ouders van klas 4 een brief met daarin uitleg over de definitieve data en tijden.

Start Centraal Schriftelijk Examen
Op woensdag 13 mei beginnen onze eindexamenkandidaten aan het centraal schriftelijk examen. Om 9.00 uur wordt gestart met beeldende vakken en om 13.30 uur doen alle examenkandidaten mee aan het examen Nederlands. Zorg dat je ruim op tijd voor aanvang van het examen aanwezig bent. Wij wensen alle kandidaten enorm veel succes !!!
 meer   

Jorakel 9 op de website
Vanaf maandag 11 mei kunt u de negende Jorakel van dit schooljaar downloaden. Klik hiervoor op het knopje "meer". Tevens is de Jorakel per e- mail verstuurd aan alle ouders waarvan het e-mailadres bij de schooladministratie bekend is.
 meer   

13 mei: klas 2 naar de Efteling/klas 3 naar Rotterdam
Op woensdag 13 mei maken de leerlingen van klas 2 en 3 hun jaarlijkse uitstapjes naar Kaatsheuvel en Rotterdam. Klik hieronder voor het programma van deze dag.
 meer   

CITO-toetsen uitgesteld
In verband met het overlijden van Dhr. Maatje vinden de CITO-toetsen na de meivakantie plaats. Klik op "meer" voor het nieuwe rooster.
 meer   

Hans Maatje overleden
Afgelopen zaterdagmiddag bereikte ons het droevige bericht dat onze collega Hans Maatje is overleden. Het team van de Sint Jorisschool zal dinsdag 28 april gezamenlijk een bijeenkomst hebben om 08.30 uur. Dinsdag 28 april vervallen daartoe de eerste 2 lessen voor alle leerlingen. De lessen van de leerlingen starten na de eerste pauze om 10.35 uur. In alle groepen zal de mentor dan aanwezig zijn om dit droevige bericht met de leerlingen te bespreken.
 meer   

Uitslag rekentoets is bekend
M.i.v. 22 april kunnen onze eindexamenkandidaten het resultaat van de rekentoets inzien in Magister. Hiervoor moet men kijken naar het vak rkt (rekentoets). Op 2 juni is er 's middags nog 'n herkansingsmogelijkheid. Iedere kandidaat mag dan vrijwillig meedoen om zijn cijfer te verbeteren. De herkansingstoets wordt afgenomen op 2 juni van 13.30 - 15.00 uur in lokaal 03.

Filmimpressie New Arts van Honig Cultuurdag
Op vrijdag 20 maart was er Cultuurdag voor alle leerlingen van de Sint Jorisschool op het voormalige HONIG-terrein in Nijmegen. New Arts was erbij en maakte een bijzonder fraaie filmimpressie van deze geslaagde cultuurdag. Klik op "meer" om de film-clip te bekijken.
 meer   

Cultuurdag op het Honig-terrein
Op vrijdag 20 maart was er Cultuurdag voor alle leerlingen van de Sint Jorisschool op het voormalige Honig-terrein. Strakke organisatie dankzij Mevr. Courbois en Mhr. Verhelst met de medewerking van NewArts. Bekijk de uitgebreide fotoreportage van Mhr. Maatje door op "meer" te klikken...
 meer   

Schoolexamenweek 3
In de week van 13 t/m 17 april is er de derde schoolexamenweek voor klas 4. Voor het inzien van het volledige SE3-rooster klikt u op "meer".
 meer   

Informatieavonden klas 2 t/m 4
In de maand maart zijn er weer een aantal informatieavonden gepland voor de ouders van onze leerlingen. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Woensdag 11 maart extra inloopmiddag
Op woensdag 11 maart is er nog een extra inloopmiddag van 15.30 uur tot 18.00 uur.

Rekentoets klas 4 dinsdag 10 maart
Dinsdag 10 maart wordt de officiële rekentoets afgenomen in klas 4. Deelname aan de rekentoets is een verplicht examenonderdeel. Het resultaat telt echter niet mee in de zak-slaagregeling. De afnameplanning ziet u hieronder: 08.45-10.15 uur: Klas 4A 10.45-12.15 uur: Klas 4B 12.45-14.15 uur: Klas 4C

Thema-avond maandag 16 maart
Op maandagavond 16 maart vindt om 20.00 uur in de aula van de Sint Jorisschool de jaarlijkse thema-avond plaats. Klik op "meer" voor de uitnodiging van de OWG voor de thema-avond van maandag 16 maart.
 meer   

Sint Jorisschool wint prijs Excellente School 2014
Op maandagmiddag 26 januari heeft de Sint Jorisschool de prijs gewonnen voor Excellente School 2014. Het is de derde keer dat de predicaten Excellente School uitgereikt worden. Wij zijn er buitengewoon trots op. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Geen Verschil op Youtube
Er zijn een aantal video's op Youtube geplaatst over het project ‘Geen Verschil’ in het kader van het gelijknamige project van New Arts Nijmegen. De Sint Jorisschool heeft hier vorig jaar aan meegedaan. Klik op "meer" voor het inzien van de filmpjes op Nimma-TV.
 meer   

Sint Jorisschool in nieuwsuitzending van 20.00 uur op 22 januari
De heer Theus Galesloot (directeur) was vanavond (22 jan.) om 20.00 uur te zien in een interview met N1, de lokale tv zender. In de nieuwsuitzending van vandaag geeft hij een toelichting op het krijgen van het Kwaliteitszegel in de Keuzegids en op de nominatie Excellente School. Het nieuws van N1 is ook te zien via hun website www.n1.nl

Sint Jorisschool ontvangt Kwaliteitszegel
De Keuzegids, bedoeld voor ouders en leerlingen die op zoek zijn naar een middelbare school, geeft de Sint Jorisschool een Kwaliteitszegel. En plaatst de Sint Jorisschool daarmee bij de beste scholen voor VMBO-T van Nederland. De Keuzegids is gebaseerd op de opbrengsten- en resultaat gegevens van de Onderwijsinspectie en van Scholen op Kaart (Vensters voor verantwoording). De Sint Jorisschool is erg trots op dit resultaat en ziet het als een erkenning en bevestiging van onze manier van werken met leerlingen met uiteenlopende extra ondersteuningsbehoeften.

Uitreiking Predicaat Excellente School 2014
Op maandagmiddag 26 januari zal staatssecretaris Sander Dekker van OCW de predicaten Excellente School 2014 uitreiken in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het is de derde keer dat de predicaten Excellente School worden overhandigd aan scholen die zich onderscheiden door het aanbieden van excellent onderwijs. Tussen 15.00 en 17.30 uur is er een livestream-uitzending te zien op de website: www.excellentescholen.nl. Hopelijk lukt het de Sint Jorisschool om dit prestigieuze predicaat in ontvangst te mogen nemen!

Sint Jorisschool genomineerd als excellente school
Basisscholen, scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en scholen voor voortgezet onderwijs kunnen het predicaat Excellente School krijgen. Zij moeten op verschillende gebieden uitblinken. De scholen hebben al een aantal jaren achter elkaar goede leerresultaten. Ook op andere punten springen ze eruit, bijvoorbeeld met hun aandacht voor zorgleerlingen. Met het predicaat geeft het Rijk deze scholen erkenning en waardering.

Presentatietraining Klas 4
Op donderdag 29 januari is er voor alle leerlingen van klas 4 een presentatietraining. Klik op "meer" voor het inzien van dagprogramma voor deze dag.
 meer   

Toetsweekrooster 19 t/m 23 januari
Inmiddels staat het definitieve toetsweekrooster voor 19 t/m 23 januari op de website. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

Burgerschapsactiviteiten
In de eerste weken van december is op een aantal manieren aandacht besteed aan het thema burgerschap. Zo werd aan organisatie Kika €1538,70 sponsorgeld geschonken, werden er ruim 20 zakken Sinterklaas-cadeautjes ingepakt en stond vrijdag 12 december de hele dag in het teken van "Paarse vrijdag". Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Werkweek klas 1 en 2
In de week voor de Herfstvakantie was er werkweek voor klas 1 en 2. Mhr. Faber maakte hiervan een fraai fotoverslag. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Speedate 18-11-2014
Op dinsdagmiddag 18 november kregen al onze 4e klas leerlingen de gelegenheid om zich (al speeddatend) in kleine groepjes te oriënteren op een aantal vervolgopleidingen. Klik op "meer" voor uitgebreidere informatie.
 meer   

Foto's Werkweek Klas 1
Ook van de werkweek van klas 1 zijn een groot aantal foto's gemaakt door Juffrouw Courbois. Deze zijn te zien onder Publicaties. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

Londenreis klas 4
In de week van 14 t/m 17 oktober waren onze 4e klassers op schoolreis in Londen. Mhr. Maatje maakte hiervan weer een fraaie foto-reportage. Klik op "meer" voor het bekijken van de foto's in hoge resolutie.
 meer   

Corveetaken klas 1 t/m 3
Om de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de leerlingen bij en voor hun school te vergroten, wordt het corvee opgenomen in het Portfolio Burgerschapsvorming. Wat dit inhoudt voor onze leerlingen kunt u lezen onder het kopje "actueel". Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

PTO's voor klas 1 en 2
Inmiddels zijn alle PTO's voor klas 1 en 2 op de website terug te vinden. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

PTA's voor klas 3 en 4
Inmiddels zijn alle PTA's voor klas 3 en 4 op de website terug te vinden. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

Nieuwe versie Magister
Er wordt dit jaar gewerkt met een nieuwe versie van Magister. Iedereen kan gewoon inloggen via de website: stjorisschool.nl en wordt hierbij automatisch doorgelinkt naar Magister 6.0. Wij wensen alle leerlingen heel veel succes in het nieuwe schooljaar.

Diploma-uitreiking 2014
Donderdag 26 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats in de aula van ons schoolgebouw. Maar liefst 30 kandidaten (91 %) mochten hun welverdiende diploma in ontvangst nemen. Mhr. Maatje maakte hiervan een uitgebreide foto- reportage. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

Schoolondersteuningsprofiel
Inmiddels is het schoolondersteuningsprofiel (SOP) ook terug te vinden op onze website. Deze vindt u onder Onderwijs --> SOP of u klikt gewoon op "meer".
 meer   

Leraren - leerlingen: 8 - 2
Dinsdag 15 april stond het jaarlijkse voetbalduel leraren–leerlingen op het programma. Zoals elk jaar werd deze titanenstrijd georganiseerd in de “Veldschuur” in Malden. Onze 4e klassers waren gebrand op een overwinning en ze hoopten op deze manier op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van het docententeam waar ze vier jaar lang (al dan niet met veel plezier) naar hadden moeten luisteren. Klik op "meer" voor het volledige wedstrijdverslag ....
 meer   

Brochure Passend Onderwijs
Het Steunpunt Passend Onderwijs heeft een uitgebreide brochure uitgebracht over de veranderingen die gaan plaats vinden in de organisatie van het onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Klik op "meer" voor het downloaden van de brochure.
 meer   

Fotosite van Mhr. Maatje
Dhr. Maatje is al zo'n 20 jaar “de huisfotograaf” van de Sint Jorisschool. Op deze website zijn hier vele voorbeelden van te zien bij de diverse activiteiten. Klik hiervoor op het knopje "meer".
 meer   

Sint Jorisschool does the Harlem Shake!
Leerlingen van de Sint Jorisschool te Nijmegen gaan uit hun dak op de Harlem Shake. Klik hieronder op "meer" om het YouTube-filmpje te bekijken.
 meer   

Sint Jorisschool als gezonde school
Op de website van de GGD is een artikel te vinden over de Sint Jorisschool als gezonde school. Hierin worden een aantal voorbeelden genoemd van de manier waarop hier op school aandacht besteed wordt aan het creëren van een gezond leefklimaat voor onze leerlingen.
 meer   

St. Jorisschool wint aanmoedigingsprijs!
De Sint Jorisschool heeft een landelijke aanmoedigingsprijs gewonnen in het kader van het project “Leerkracht aan Zet”.
 meer   

  Recente activiteiten 
   
  Cultuurdag Honig
 
   
   
  Sint Jorisschool excellent
 
   
   
  Open dag 2015
 
   
   
  Londenreis 2014
 
   
   
  Werkweek 2014 Klas 1
 
   
   
  Diploma-uitreiking 2014
 
   
   
  Schoolfeest juni 2014
 
   
   
  Stuntdag 2014
 
   
   
  Cultuurdag Geen Verschil
 
   
   
  Deze week 
 
maandag 25 mei
• 2e Pinksterdag
dinsdag 26 mei
• CSE: BI
 
   
 Sint Jorisschool   Heijendaalseweg  45   6524 SE   Nijmegen   T:024-3235175   F:024-3240355   E:info@stjorisschool.nl